Látott már 14 órán át tartó kölyökcica-mentést?

Az alább közölt pár fotóból és videóból egyértelműen megállapítható, hogy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és az Ebremény Kutyavédő Egyesület ismét rendesen kitett magáért, amikor két újszülött kiscica életéért küzdött, majdnem 14 órán keresztül, egy budafoki családi házban. 

Joggal teszi fel a kérdést, hogy kerülhet egy lakáson belül olyan helyzetbe bármilyen kisállat, hogy ennyit kelljen küzdeni az életéért, mégis,

EZ EGY HÉTFŐ ÉJSZAKÁTÓL KEDD DÉLIG TARTÓ HAJSZA VOLT. 

A család ellés előtt álló macskatagja úgy határozott, ez a legjobb alkalom, hogy a lakás olyan pontjaira közlekedjen, ahol ember nem találja meg. A padlástér ideális helyszínnek tűnt.

Az állat az ellés után nagyon gyengének bizonyult, de azért lemászott a padlásról, ahova viszont már nem tudott visszamenni. Az izgága kiscicák közül egy a padlástérben ragadt (így könnyű volt megtalálni), míg a másik kettő valami rejtélyes nyüzsgési technikának köszönhetően. 

A TETŐ FÖDÉMSZERKEZETE ÉS A GIPSZKARTONNAL BURKOLT PLAFON KÖZÉ KEVEREDETT. 

A lakók a lakás minden pontjáról hallották a cicák csipogását, de a pontos helyüket nem tudták azonosítani. Ekkor kért segítséget a fent említett szervezetektől az aggódó macskatulajdonos hölgy.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője a Velvetnek részletesen beszámolt a mentés körülményeiről. 

ELMONDTA, HOGY EGY, ÁLTALÁBAN KATASZTRÓFA SÚJTOTTA TERÜLETEKEN HASZNÁLT SPECIÁLIS HANGDETEKTORRAL DOLGOZTAK, AMELLYEL NAGYJÁBÓL 6 ÓRA ALATT BE TUDTÁK LŐNI, A PLAFON PONTOSAN MELYIK RÉSZÉRŐL SZŰRŐDIK KI A NYÁVOGÁS.

Erre az eszközre egyébként annak idején éppen ehhez hasonló veszélyhelyzetek miatt gyűjtöttek, és adományokból végül hozzá is jutottak. 

A mentés másik alkalmatossága egy száloptikás kamera volt, amellyel be tudtunk lesni a gipszkarton fölé. Ennek és a hangradarnak köszönhetően találtuk meg a két bajba jutott állatot, akiknek, lévén, csak két naposak voltak, már nem sok esélyük lett volna a túlélésre. 

– tette hozzá Balázs László.

A kiscicák biztonságos környezetben vannak, a mentés után a Noé Állatotthon Alapítvány vette át őket.